Zoals u wellicht kunt zien, heeft SKOR een nieuwe website. Wij werken momenteel hard aan het overzetten van alle data. Mogelijk zijn uw zoekresultaten daardoor onvolledig. Wilt u de oude website raadplegen, ga dan naar: http://classic.skor.nl. Wanneer u vragen heeft, staan wij u uiteraard graag te woord. Graag een mail sturen naar: info@skor.nl of bel: 020-672 2525.
Resultaten voor: “Fotografie”
11 resultaten
Tentoonstelling
ZAND (Beeldproject Maasvlakte 2)
26.11.2011 - 15.01.2012
Nederlands Fotomuseum
Erik Wesselo presenteert in het Nederlands Fotomuseum zijn nieuwste beeldproject 'ZAND', dat hij maakte naar aanleiding van de aanleg van Maasvlakte 2.
lees meer
Project
32 TFS Double life
10.09.2011 - 11.09.2011
Vliegbasis Soesterberg
Laurence Aëgerter maakt met haar installatie de angstige tijd van de Koude Oorlog voelbaar.
lees meer
Project
Focus op Landschap
08.04.2011 - 20.05.2011
In het voorjaar van 2011 wordt verspreid over Noord-Holland een aantal events georganiseerd. Deelnemers volgen met de fiets een route waarin een aantal van de gefotografeerde locaties uit de collectie De Boer zijn opgenomen. Het doel is om gezamenlijk te ontdekken waar de foto’s gemaakt zijn en deze plaatsen opnieuw te fotograferen.
lees meer
De Inkijk
Gratis
01.09.2006 - 12.10.2006
De Inkijk
SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte presenteert in De Inkijk het werk 'Gratis', een wandvullende print van Harmen de Hoop.
lees meer
De Inkijk
Inkijk # 21: Blond
09.10.2003 - 01.11.2003
De Inkijk
Voor het project 'Blond' is De Inkijk getransformeerd tot een volledig ingerichte kapperszaak, waar in plaats van de gebruikelijke kappersreclame foto's figureren van kunstwerken waarin 'blond zijn' een rol speelt. In deze kapperszaak kunnen mensen zich gratis professioneel laten blonderen.
lees meer
De Inkijk
Inkijk # 12: Zandpad 3
08.05.2002 - 30.06.2002
De Inkijk
Voor 'Inkijk # 12: Zandpad 3' maakte Dirk Kome een serie foto's bij een begrafenisondernemer uit de buurt. Het onderwerp was niet zozeer het sterven of de dood, maar een plek en een beroep waarin wachten een belangrijk onderdeel van de dagelijkse gang van zaken vormt. Het resultaat is een serie van tien beelden van met name interieurs.
lees meer
De Inkijk
Inkijk # 7
07.09.2001 - 14.10.2001
De Inkijk
Het werk dat Liedeke Kruk voor 'Inkijk # 7' in De Inkijk maakte bestaat uit twee meer dan levensgrote fotoportetten. Een reuzekind en -vrouw kijken vanuit hun veel te kleine huisje naar buiten, naar het verkeer dat over de Stadhouderskade voorbij raast en recht in je ogen. Het werk speelt met de vreemde verhoudingen die het huisje toch al heeft en versterkt ze daarmee.
lees meer
De Inkijk
Inkijk # 4: Presentatie van een werk voor revalidatiecentrum Breda
12.04.2001 - 20.05.2001
De Inkijk
Sylvie Zijlmans en Hewald Jongenelis werden uitgenodigd om in De Inkijk een presentatie te maken van hun project voor het revalidatiecentrum in Breda. Ze tonen er twee van de foto's die ze voor deze instelling maakten, afgedrukt op doorschijnend kunststof. 's Avonds is het huisje van binnen fel verlicht, waardoor de foto's zowel overdag als 's nachts goed te zien zijn.
lees meer
Project
Revalidatiecentrum Breda
Revant Revalidatiecentrum Breda
Sylvie Zijlmans en Hewald Jongenelis werden gevraagd om een voorstel te maken voor een kunstproject in het Revalidatiecentrum Breda, dat de afgelopen jaren grondig is gerenoveerd en uitgebreid. Het bijzondere aan deze kliniek is dat er niet alleen wordt gerevalideerd, maar dat er ook een orthopedische instrumentenmakerij aanwezig is.
lees meer
Artikel
Open 4 | Frits Gierstberg: Fotografie en de beeldvorming van het landschap
Gestimuleerd door de media is er een populair romantisch-sentimenteel beeld van het Nederlandse landschap ontstaan en dat beeld strookt niet met de werkelijkheid. Volgens Frits Gierstberg kan de fotografie dit clichématige beeld verstoren en tevens aanzetten tot een andere kijk op de werkelijkheid. Een kijk die de discussie over ruimtelijke ordeningsvraagstukken met nieuwe denkbeelden kan voeden, mits de fotografen zich niet verliezen in ‘mooiplaterij’ en betrokkenen bereid zijn serieus de dialoog met fotografen aan te gaan.
lees meer
Project
Atelier HSL | Fotografieopdrachten
Jaarlijks verleent Atelier HSL opdrachten aan fotografen en kunstenaars om de culturele en maatschappelijke gevolgen van de aanleg van de Hogesnelheidslijn-Zuid vast te leggen.
lees meer