Gratis pakketverzending vanaf 50,-
6 jaar garantie
9.2 klantbeoordeling
Duurzaamheid bij SKOR

Duurzaamheid bij SKOR

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in alles wat we doen. Wij nemen de verantwoordelijkheid om de wereld goed achter te laten. Met SKOR sport je op een duurzame manier en draag je bij aan een betere wereld. Wij zijn dan ook hard op weg om klimaatpositief te zijn in 2025!

Bijdragen aan een duurzame toekomst bij SKOR

Bij SKOR geloven we dat de weg naar een betere wereld begint met bewuste actie. Het is onze plicht om een positieve erfenis achter te laten voor de volgende generaties. Daarom stellen we onszelf een ambitieus doel: tegen 2025 streven we ernaar om 10% klimaatpositief te zijn. Een ambitie die niet alleen gedurfd is, maar vooral noodzakelijk in de strijd tegen klimaatverandering.

Verduurzaming binnen SKOR

Sliimer. Schoner. Circulair.

Als producent en leverancier zijn wij ons bewust van onze eigen impact. Daarom werken wij hard aan het verduurzamen van onze processen. 

  • Slimmer Transport

Levering en montage is een onderdeel van onze dienstverlening. Door ons geavanceerd plansysteem zijn wij in staat om ritten te combineren en toelevering gebundeld in te kopen. Hierdoor worden de transportbewegingen tot een minimum beperkt. Onze ambitie is 100% emissievrij transport.

  • Schone energie 

Omdat wij zelf produceren ontkomen we niet aan het verbruiken van energie. Maar dit doen we wel duurzaam. Zo hebben we 600 zonnepanelen, dat is ruim 5 voetbalvelden!  Daarmee zijn wij volledig zelfvoorzienend. Nul emissie dus! Voor de verwarming hebben we vloerverwarming, HR-heaters in de fabriek, maar ook een WarmteTerugWin installatie (WTW).

  • Geen verspilling
De producten zijn zodanig ontwikkeld dat er minder dan 0,5% afval in het productieproces ontstaat. En dat laatste beetje scheiden we door te zorgen dat het weer gerecycled wordt. Ook het papier en kunststof wordt bij ons apart verzameld en gerecycled voor ons aluminium. Het zaagafval en oude doelen worden door onze eigen leverancier  verwerkt van de profielen tot nieuwe profielen. En zo zijn onze aluminium producten 100% circulair!

Duurzaamheid van onze producten

Aluminium

Wij maken onze nieuwe doelen en dug-outs van 80% gerecycled aluminium. Hierdoor besparen we 95% van de energie die nodig is om nieuw aluminium te maken.

Hout

Daar waar mogelijk vervangen we hout door duurzamere alternatieven zoals gerecycled kunststof. Voor het beetje hout dat we nog wel gebruiken kiezen we altijd duurzaam gekapt hout.

Kunststof

Niet alle kunststof toepassingen zijn te vervaardigen uit gerecyclede grondstoffen, denk aan de doorzichtige platen van dug-outs. Wel kiezen we hier voor de beste kwaliteit platen die zo lang mogelijk meegaan en weer goed gerecycled kunnen worden.

Levensduur en compensatie

Doelbewust Duurzaam

Wij bouwen mee aan een groene toekomst. Dat doel hebben wij voor ogen tijdens het produceren, verkopen en leveren. Daar stopt het wat ons betreft niet. Ook na de verkoop van onze producten blijft duurzaamheid een prioriteit.

  • Levensduur

  • Reclaim

  • Compensatie

Alle lichten op groen voor de toekomst

Wij maken ons klaar voor de toekomst. Met de uitbreiding van ons elektrisch wagenpark zetten wij weer een stap in de groene richting.

Alles over ons elektrisch wagenpark

No World, No Glory

Onze compensatieprojecten 2020. Klimaatverandering tegengaan lukt ons niet alleen, maar wel samen. Daarom kijken wij bij SKOR verder.