Gratis pakketverzending vanaf 50,-
6 jaar garantie
9.2 klantbeoordeling

Honk- en softbalplaten nodig voor jouw club?

Het is het maximaal haalbare voor iedere slagman: een homerun. Nadat de pitcher hem de bal aangooit vanaf de werpplaat en zijn knuppel de bal heeft geraakt, start zijn poging tot homerun vanaf de thuisplaat. Vervolgens moeten er drie stations worden gepasseerd: de drie honken. Ben je op zoek naar deze honken en platen? Dan ben je bij SKOR op het juiste adres. Bij SKOR vind je de thuisplaat, werpplaat en verschillende honken die je nodig hebt.

Grootste fabrikant van buitensport materialen

Gemaakt in eigen fabriek (Almelo)

Altijd de beste kwaliteit

Duurzaam & sterk voor lang speelplezier

Uitstekende service

Tot wel 10 jaar garantie. Altijd op zoek naar de beste oplossing

Kwaliteit en service zijn geborgd bij SKOR!

Jan

Snel geleverd!

Dennis

Snelle service

Michael

Vereisten honken en platen

De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbal Bond (KNBSB) heeft in het Vademecum Accommodaties 2019 Honkbal & Softbal uitgelegd aan welke eisen de honken en platen moeten voldoen:

  •  De thuisplaat heeft een vijfhoekige vorm en de bovenkant van de plaat moet gelijk liggen met de gravel toplaag. Er mag dus geen hoogteverschil zijn tussen de thuisplaat en het speelveld. De witte punt van de thuisplaat ligt op het punt waar de twee foutlijnen elkaar kruisen. 
  • De werpplaat heeft een rechthoekige vorm (15,2 bij 61 cm) en de bovenkant moet net als de thuisplaat gelijk liggen met de gravel toplaag. De honken ten slotte hebben een vierkante vorm (38 bij 38 cm). In tegenstelling tot de thuis- en werpplaat moeten de honken op de gravel toplaag liggen. 
  • Bij softbal hebben de honken dezelfde afmeting als bij honkbal, maar is de eerste honk een dubbelhonk (38 bij 76 cm). Dit dubbelhonk heeft een oranje-witte kleur. Het oranje gedeelte is gelegen in fout gebied en het witte gedeelte in goed gebied. Het dubbelhonk beoogt botsingen tussen de slagman en de veldspeler te voorkomen. 
  • Alle honken en platen van SKOR zijn voorzien van ankers, waardoor de honken en platen makkelijk vast kunnen worden gezet. Honken en platen kopen? Hopelijk heb je bij SKOR de honken en (thuis)platen gevonden die jij nodig hebt! Heb je nog vragen over de verschillende honken en platen of de andere honk- en softbalproducten die wij aanbieden? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Bel ons op +31 88 008 1100 of mail naar info@skor.nl. We helpen je graag verder!