Gratis pakketverzending vanaf 50,-
6 jaar garantie
9.2 klantbeoordeling

Onze historie

Het startpunt was een doeltje maken voor de vereniging van onze oprichters. Met een paar doelnetten en de juiste las-skills werden de eerste doeltjes neergezet. Al snel kwam de volgende club en zo ging het balletje rollen. Maar dat is niet het complete verhaal. We nemen je graag mee door de tijd van SKOR.

2001

Oprichting onder naam ERMA Uitbesteding

Het startpunt. Sport was niet direct de hoofdactiviteit. De basis van SKOR is namelijk gelegd in 2001. Samen met zijn broer Erwin begon Marcel Schorn het avontuur. Dit deden zij onder de naam ERMA Uitbesteding. In die tijd waren zij nog de verbinding tussen de technisch onwetende klant en de leveranciers. Op dat moment was het nog niet gericht op sport. Dit bleven ze 2 jaar doen.

2003

Eerste doeltjes gelast

De vereniging van Marcel, SV Almelo, zocht naar voetbaldoeltjes. Een goede deal daarvoor vinden, bleek niet zo eenvoudig. Dan maar zelf maken. En zo geschiedde. Als werktuigbouwkundige wist hij een ontwerp op papier te zetten en broer Erwin kon het lassen. De reacties op het resultaat waren dusdanig positief dat ook andere clubs in de omgeving interesse hadden in deze doeltjes. Een website ging live, een aanvraag voor doelen en dug-outs uit Amsterdam kwam binnen en het officiële startsein van ERMA Sport werd gegeven. Het eerste doeltje staat nog altijd voor ons kantoor.

2005

Eerste Dug-outs bij BVO

In ons eigen Almelo, bij Heracles, werd de eerste dugout geleverd aan een betaald voetbalorganisaties. Steeds meer clubs, waaronder AZ en FC Twente, kozen voor het materiaal van ERMA Sport.

2008

Verhuizing nieuwbouw pand

ERMA Sport is dusdanig gegroeid dat een verhuizing onvermijdbaar is. Het nieuwbouwpand op Bedrijvenpark Twente is voorzien van technieken die het gebouw zo duurzaam mogelijk maken. Een belangrijk onderdeel is de Warmteterugwininstallatie (WTW). 2008 is ook het jaar dat commercieel directeur Jeffrey Jonkman bij SKOR komt werken, op dat moment nog als monteur en op kantoor.

2010

Grootste speler in de Benelux

Met een scherp oog en de ambitie om de beste te zijn, groeien we uit tot de grootste speler in de Benelux. Een mooie mijlpaal en nog meer motivatie om continu te blijven ontwikkelen en uitbreiden.

2017

SKOR wordt SKOR

Jeffrey Jonkman wordt commercieel directeur. Ook wordt een ander, uitgebreid assortiment ontwikkeld. Daarbij hoort een andere naam. Vanaf 2017 is SKOR een feit. Waar we eerst als ERMA Sport fabrikant waren van buitensportproducten, is SKOR nu echt een voetbalmerk voor buitenbalsporten. De focus ligt niet alleen meer op zogeheten hardware.

2018

Verdubbeling bedrijf met nieuw magazijn

De bedrijfsgrootte verdubbeld. Zowel de oppervlakte als het aantal werknemers breidt zich snel uit. Een nieuw magazijn, naast de fabriek, levert meer capaciteit op. De productontwikkeling en marketingafdeling zien het licht en ook ons salesteam krijgt extra power om de klanten meer service te leveren. Het doel om klimaatpositief te zijn wordt een extra drijfveer. We willen onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom ook hier zonnepanelen.

2020

SKOR op de Olympische spelen

Er komt een gouden aanvraag vanuit Tokio. Speciaal voor de Olympische Spelen leveren wij maar liefst 12 hockeydoelen. Deze doelen zijn al bekend en vertrouwd door de EHL en talloze topclubs, zowel nationaal als internationaal. Maar dit is pas echt next level. Wij gaan voor goud.

2023

Wereldwijd sportmerk & 10% Klimaatpositief

SKOR heeft de ambitie om een wereldwijd sportmerk te worden. Wij zijn niet bang om dat uit te spreken. Door constant te verbeteren en testen zorgen wij dat jij alleen het beste krijgt. Daarnaast werken wij hard om in 2025 klimaatpositief te zijn. Een belangrijke stap die wij dit jaar zetten is de uitbreiding van het elektrisch wagenpark. Daarbijzetten wij in op CO₂ reducatie en compensatie.

Volg de ontwikkeling van SKOR